U bent hier

U bent hier

Tweesterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas wordt overtuigde ambassadeur van Molendries!

Hostellerie St. Nicolas een plaats waar Michelin sterren schitteren en waar passie resulteert in een riante Gault & Millau score wordt overtuigde ambassadeur van restaurant Molendries.

Sinds meer dan 25 jaar delen Franky en Sandra hun passie met iedereen die houdt van culinaire verwennerij. Chefs Franky en Michael Vanderhaeghe, 2 topchefs pure sang met een grenzeloze culinaire gedrevenheid  hebben ook een gouden hart als het op menselijk vlak aankomt.

Ambassadeur Hostellerie Saint Nicolas

“Ons sociaal voelend zijn en de appreciatie voor het concept ambassadeurschap overtuigden ons om ambassadeur te worden. Bovendien zijn we beiden in dezelfde regio gevestigd en hebben we een goed contact met mensen die er werken.” aldus Franky. “We willen mensen met een beperking toch laten meegenieten van het culinaire aspect in de keuken, door hen bijvoorbeeld te tonen wat je met bepaalde producten kan doen. En daarnaast is het ook de bedoeling om de interesse voor ons mooi beroep nog meer in de kijker te stellen door deze samenwerking.

"Wat we als restaurant o.a. gemeen hebben met elkaar is eerst en vooral het feit dat we elke dag het beste van onszelf geven en dat we de goesting hebben om te durven vernieuwen!

Culinaire opwaardering en ontwikkeling van talenten via ambassadeurschap.

Molendries kiest al langer bewust voor ‘kwaliteit’ en ‘lokaal’ en isin de regio een gevestigde waarde.Op weekdagen kan je bij ons genieten van een verfijnde dagschotel of business lunch. ’s Avonds en in het weekend openen wij onze deuren voor groepen vanaf 15 personen. Ook de maandelijkse ‘Lekkere Zondagen’, met een gastronomisch menu tegen een betaalbare prijs, worden door velen gesmaakt.

“Wij geloven sterk in lokale verankering en zijn er sterk van overtuigd dat kennis delen een grote meerwaarde biedt, er is steeds een win-win voor beide partners. Daarom zijn wij believer van het concept ambassadeurschap en zijn we uiteraard heel trots dat we een toprestaurant als Hostellerie Saint Nicolas gevonden hebben die dezelfde visie deelt!  Molendries is een restaurant als geen ander maar streeft topkwaliteit na en zet daarom in op culinaire opwaardering mede door de talenten van onze medewerkers nog meer te prikkelen en te laten naar boven komen. Samenwerken met topchefs als Franky en Michael is een hele eer voor hen en brengt hen passie voor de stiel bij.” aldus directeur Koen Staelens.

Chefkoks Ronny Vandewiere  en Thibaut Vanoverschelde vullen aan: “We werken in beide zaken met kwalitatieve lokale streekproducten, vaak met een eigen verhaal daaraan gekoppeld. Door samen te werken met Saint Nicolas krijgen onze medewerkers ook de kans om workshops en opleidingen te volgen hier in Gits en in Elverdinge. Geef toe,  les krijgen van meesterchefs  het is zeker een unieke kans. We zullen bv. nieuwe technieken aanleren zoals pekelen, nog meer werken volgens het principe langzaam garen en nog tal van andere zaken die uiteraard keukengeheim blijven.”

Menu Saint Nicolas op de kaart

“Ons speciaal menu Hostellerie Saint Nicolas werd samengesteld in overleg met chef Franky, en het bereiden ervan gebeurt volledig volgens hun normen zoals het aangeleerd werd. De klanten zullen zeker aangenaam verrast zijn!”

 Je mag hier heel zeker van een UNICUM spreken, een 2-sterrenrestaurant (West-Vlaanderen telt er 6) die zich engageert om samen te werken met een restaurant met een sociale dimensie en die gelooft in de kansen en mogelijkheden van mensen. Dit staat nergens te lezen in de Michelin Gids! Straks is restaurant Molendries dus ook een omweg waard, en de sterren zijn onze medewerkers!

Lees hierover ook meer in de media: HLN  en Nieuwsblad